Over Sjoerd Heskes

Sjoerd Heskes

Sjoerd Heskes: “kwalitatief onderzoek is mijn passie sinds ik op de middelbare school mijn buurman hoorde vertellen over de focus groepen die hij deed door het land. Ik mocht mee om apparatuur te installeren en luisterde naar zijn filosofieën over producten die al dan niet passend waren in de Nederlandse cultuur.  Het leek mij mooi om in je werk het alledaagse te kunnen koppelen aan bijzondere waarnemingen. 

Later, tijdens mijn studie politicologie en massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam, kwam daarbij de interesse voor mensen die een concept bedenken en willen begrijpen hoe dat ervaren wordt in de praktijk. Na  ervaring te hebben opgedaan bij enkele grote onderzoekbureaus ben ik in 1993 Heskes & Partners begonnen. 

Bij ieder onderzoek ben ik op zoek naar inzichten die niet alleen uit cijfers te halen zijn. Belangrijk daarbij is dat de respondent zich helemaal vrij voelt en onder gelijken is. Het helpt als het onderzoek zelf een beetje avontuurlijk is. Dan wil men graag vertellen waar het echt om gaat”.

Heeft u vragen over kwalitatief onderzoek, de juiste aanpak voor uw onderzoek, of wilt u een offerte of kennismakingsgesprek neem dan contact op met Sjoerd Heskes sjoerd@heskesresearch.com of via onderstaand formulier …

    Lees over ons privacybeleid (in overeenstemming met AVG) door op de link onderaan de pagina te klikken.

    AQR - Association for Qualitative Research