Over Sjoerd Heskes

Sjoerd HeskesSjoerd Heskes: “kwalitatief onderzoek is mijn passie sinds ik op de middelbare school mijn buurman hoorde vertellen over de groepen die hij deed door het land. Ik mocht mee om apparatuur te installeren en luisterde naar zijn filosofieën over producten die al dan niet passend waren in de Nederlandse cultuur.  Het leek mij mooi om in je werk het alledaagse te kunnen koppelen aan bijzondere waarnemingen. Ik las op dat moment veel en zag het literaire in bakkers die liefdevol over brood vertellen of huisvrouwen die het interview beginnen met de opmerking dat de meesten ‘maar wat doen’ als ze schoonmaken.

Later, tijdens mijn studie politicologie en massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam, kwam daarbij de interesse voor mensen die een concept bedenken en willen begrijpen hoe dat ervaren wordt in de praktijk. Na  ervaring te hebben opgedaan bij enkele grote onderzoekbureaus ben ik in 1993 Heskes & Partners begonnen. Weer moest ik veel sjouwen met apparatuur totdat de goed geoutilleerde locaties voor kwalitatief onderzoek ontstonden en enkele jaren later het internet ook voor kwalitatief onderzoek steeds belangrijker werd.

Bij ieder onderzoek ben ik op zoek naar inzichten die niet alleen uit cijfers te halen zijn. Belangrijk daarbij is dat de respondent zich helemaal vrij voelt en onder gelijken is. Het helpt als het onderzoek zelf een beetje avontuurlijk is. Dan wil men graag vertellen waar het echt om gaat”.

Heeft u vragen over kwalitatief onderzoek, de juiste aanpak voor uw onderzoek, SEO vragen of wilt u vrijblijvend een offerte neem dan contact op met Sjoerd Heskes sjoerd@heskesresearch.com of via onderstaand formulier …

Of bel : tel. 0206179097

Heskes & Partners
Wittgensteinlaan 109
1062 KC Amsterdam

 

AQR - Association for Qualitative Research