Marktonderzoek en SEO: optimalisatie website

Marktonderzoek en SEO

 Marktonderzoek en SEO: technisch optimalisatie onderzoek van de webpagina en UX design onderzoek en communicatie onderzoek zijn eigenlijk niet meer los van elkaar te zien. Een webpagina kan gebruikersvriendelijk zijn en goed geschreven teksten bevatten maar niet gevonden worden. Bijvoorbeeld omdat verkeerde zoekwoorden gebruikt worden en een webpagina niet geoptimaliseerd is voor SEO. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van verkeerde of ontbrekende kopjes, titelpagina’s en teksten. De beleving van de gebruiker van de website en de zoekmachineoptimalisatie moeten goed op elkaar zijn afgestemd opdat deze elkaar versterken.

Keyword onderzoek en andere aandachtspunten

Kopjes en teksten kunnen te lang zijn of juist te kort. Er kan gebruik gemaakt worden van verkeerde zoekwoorden (keywords). Maar ook elementen die niet zichtbaar zijn op de pagina kunnen de vindbaarheid negatief beïnvloeden. Verouderde thema’s, ontbrekende meta gegevens of een trage website kunnen bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op het crawlen van de pagina. Ook plaatjes die niet geoptimaliseerd zijn of geen metadata hebben leveren geen toegevoegde waarde aan de webpagina. Links die niet meer werken, onveilige protocollen, een trage server zijn elementen die van invloed kunnen zijn op de SEO van een webpagina. Er zijn vele aandachtspunten die een rol spelen voor de ranking positie en dus ook voor de SEO specialist. Optimalisatie is dan ook een continu proces en geen eenmalig project.

Marktonderzoek en SEO specialist optimalisatie tools

Gelukkig zijn er veel online en offline tools beschikbaar om de SEO te checken en (nog beter) te monitoren. Niet alleen van uw eigen website maar ook van uw markt. Het gaat immers om vele aandachtspunten die continu aandacht verdienen. Prioriteiten stellen is daarbij belangrijk maar ook nadenken over de identiteit van het bedrijf of de instelling. Je heel breed positioneren is ambitieus maar minder helder dan vertellen wat je USP is, wat je levert, waar je te vinden bent en wie je bent. Het vergt ook een andere SEO strategie. In die zin heeft SEO alles te maken met marketing communicatie. Een duidelijk verhaal vertellen verhoogt je vindbaarheid en er zijn veel mogelijkheden om dit aan de zoekmachine te communiceren. Zichtbaar en onzichtbaar op de webpagina.  SEO tools en een goede analyse kunnen helpen maar een ondernemer moet zelf richting geven aan de resultaten.

Communicatie expert met SEO kennis

Wij hebben SEO specialist kennis en ervaring om de belangrijkste SEO knelpunten in kaart te brengen maar kunnen ook in nauw overleg een plan opstellen de SEO te verbeteren en de resultaten in de loop der tijd monitoren. SEO is immers een continu proces en resultaten zijn vaak pas na enige tijd zichtbaar. Wij kunnen helpen met zoekwoorden onderzoek, rank tracking en een website audit. Maar ook met onpage- en offpage SEO. Voordeel daarbij is dat wij ruime ervaring hebben met marketing communicatie. Marktonderzoek en SEO zou je dat kunnen noemen.

Neem contact op met Sjoerd Heskes sjoerd@heskesresearch.com of gebruik onderstaand formulier voor een oriënterend gesprek.

Sjoerd Heskes successfully completed the YOAST Academy Technical SEO I course!
Centrificaat Online Marketing Sjoerd Heskes

Heeft u vragen over kwalitatief onderzoek, de juiste aanpak voor uw onderzoek, SEO vragen of wilt u vrijblijvend een offerte neem dan contact op met Sjoerd Heskes via onderstaand formulier …

    Lees over ons privacybeleid (in overeenstemming met AVG) door op de link onderaan de pagina te klikken.

    AQR - Association for Qualitative Research